Skip links

Aangifte omzetbelasting 2de kwartaal

Aangifte omzetbelasting indienen.

De maand juni is bijna weer begonnen. De aangifte omzetbelasting over het 2e kwartaal 2016 moet voor 31 juli ingediend worden. De Btw moet ook voor eind juli betaald worden. Van der Wal Administraties staat weer in de startblokken om uw administratie bij te werken en uw aangifte omzetbelasting over het 2e kwartaal 2016 te verzorgen.

Wat is aangifte omzetbelasting?

Dit is één van uw verplichtingen als zelfstandig ondernemer. U doet dit 1 x per jaar, 1 x per kwartaal of 1 x per maand, afhankelijk van uw situatie. Bij de meeste startende bedrijven of eenmanszaken is dit 1 x per kwartaal. U geeft in uw aangifte de Btw aan die u hebt berekend aan uw klanten, en de Btw die u kunt aftrekken.

Op tijd indienen en betalen.

Uw aangifte moet binnen een maand na afloop van het tijdvak bij de Belastingdienst binnen zijn. Als u te laat bent krijgt u een naheffingsaanslag, tenzij u om uitstel hebt gevraagd. Wij zorgen voor het tijdig indienen van uw aangifte omzetbelasting over het 2e kwartaal 2016. Zorgt u dan dat deze tijdig wordt betaald? De aangifte dient voor 31 juli 2016 te zijn ingediend en uw betaling dient voor 31 juli 2016 op de rekening van de belastingdienst te zijn bijgeschreven.