Skip links

Belastingadviseur wat is dat?

De belastingadviseur zit naast u aan tafel

Naast u. Als in niet tegenover u. De belastingadviseur of fiscalist is niet zomaar een specialist van buitenaf die een kostenpost vormt voor de onderneming, het is in plaats daarvan een belangrijke kracht die kan helpen om kosten te besparen of fiscaal slimmer te ondernemen.

Wat doet een belastingadviseur?

Een goede belastingadviseur pakt verschillende taken binnen de onderneming op. Als fiscalist gaat de specialist uiteraard aan de slag met het fiscaal beleid van de onderneming. Hoe wordt er op dit moment zaken gedaan en welke fiscale gevolgen heeft dat? Sluit de fiscale structuur nog aan bij de activiteiten van de onderneming? Het zijn vragen waar de belastingadviseur antwoord op kan geven en waar waardevolle inzichten uit voortkomen.

Daarnaast kijkt een belastingadviseur natuurlijk naar de belastingaangifte, bijvoorbeeld in relatie tot de rest van de bedrijfsadministratie. Geeft de boekhouding een reëel beeld van hoe de onderneming ervoor staat en is de loonadministratie in orde? De belastingadviseur is er op dat moment niet om de onderneming te beoordelen of zelfs te bestraffen, het gaat in plaats daarvan om een specialist die helpt de zaken op orde te krijgen.

Ten derde zal een belastingadviseur zoeken naar nieuwe mogelijkheden om het fiscaal beleid van de onderneming zo goed mogelijk af te stemmen op de beschikbare kansen. Fiscale regels veranderen, zoals ondernemingen groeien. Dat betekent dat er doorlopend sprake is van nieuwe uitdagingen en mogelijkheden, waar de fiscalist van op de hoogte is. Een belastingadviseur kan daarom tijdig aan de bel trekken wanneer er nieuwe kansen ontstaan of ingrijpen zodra het mis dreigt te gaan.

Besparen met een belastingadviseur

Een goede belastingadviseur kost geld, waardevolle informatie en inzichten zijn immers niet gratis. Tegelijkertijd levert de fiscalist een hoop geld op. Een slimmer fiscaal beleid biedt de mogelijkheid om (belasting)geld te besparen.

De belastingadviseur hanteert de bekende helikopterview over de onderneming en is bovendien per definitie een buitenstaander. Dat levert een frisse blik op, die het gemakkelijker maakt om los van de erfenis van de onderneming eens goed te kijken naar hoe de zaken ervoor staan.

Dit is het punt waarop de belastingadviseur naast u komt zitten, in plaats van tegenover u. De fiscalist vraagt u niet om inzage in de boeken om u daar vervolgens op af te rekenen, maar vraagt om inzicht om de situatie samen met u te kunnen verbeteren.

Benieuwd wat we als belastingadviseur voor u kunnen betekenen? Neem contact op, dan komen we graag eens langs om kennis te maken. Gewoon bij u aan tafel, naast u uiteraard.